Blog: Tulpen op doktersadvies
16002
post-template-default,single,single-post,postid-16002,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Blog: Tulpen op doktersadvies

Weet je dat een bloem grote impact heeft op jouw welzijn? In ons huis staan altijd bloemen. Bloemen van het seizoen. Ze krijgen allemaal een ereplaats, de plek waar we er het meest van kunnen genieten.
Voor mij zijn bloemen meer dan ‘leuke’ bloemen. Ik kijk intenser, dieper. Ik zie de schoonheid van de bloem, de opbouw, de details.
Als je weet hoeveel tijd een kweker spendeert aan dit product, waardeer je de bloem nog meer. Van bol tot bloem is maanden van zorg en toewijding. En jaren als het gaat om nieuwkomers.

De tulp
Al woon ik in de Bollenstreek, elk jaar is het een wonder wat de natuur weer voortbrengt.
Het voorjaar is mijn favoriete seizoen, door de komst van voorjaarsbloeiers; de hyacinten, narcissen en tulpen.
Tulpen zijn mijn grote favoriet. Zodra het tulpenseizoen, op Nationale Tulpendag, de 3e zaterdag in januari, begint haal ik ze in huis. Want de kerstboom is net weg en laat een grote leegte achter. Ook buiten is het vaak nog grauw, maar voor mij begint op dit moment de lente.

Zintuigelijke explosie
Ik zoek altijd naar stevige tulpen. Die herken ik aan de steel en het blad. Dit blad knispert zodra je de tulpen uit het papier haalt. De bladeren hebben de geur van de grond waarin ze tot bloei kwamen.
Al heeft niet elke tulp een specifieke geur, toch doet het mij denken aan het voorjaar. Aan de kleurrijke velden in april, wanneer ik mij waan in de bollenvelden van één grote geur- en kleurexplosie.
Nadat ik een bijpassende vaas heb uitgekozen, schik ik de tulpen zó, dat elke bloem tot haar recht komt. En dan mogen ze naar hun ereplaats.
Het mooie is dat ze elke dag anders in de vaas staan. Het zijn blije bloemen die dansend hun eigen weg zoeken. Zelfs als ze gaan verwelken hebben ze nog hun charme.
 
Doktersadvies
Nee, voor mij geen vitaminepillen in de winter, een dip of eindeloos aftellen naar de zon. In plaats daarvan haal ik de vrolijkheid in huis. Ik leef met mijn bloemen van seizoen naar seizoen. Witte tulpen in januari, rond de carnaval een gemengd boeket en met Koningsdag oranje tulpen.
Ik voel dat tulpen een grote impact op mijn geest hebben. Ze zijn dus veel meer dan ‘leuke’ bloemen; ze zijn ook goed voor ons welzijn, brengen hoop en positiviteit.

Koop daarom tulpen, maak iemand blij. Dat is mijn ‘doktersadvies’.

Creatizz promoot de sierteelt met als specialisme tulpenpromotie.